Olot commemora l’1 d’octubre amb un centenar de cadires buides en memòria als represaliats

Es tracta d’un acte de protesta a la plaça 1 d’octubre que s’allargarà 12 hores. D’aquesta manera, l’ANC i Òmnium volen representar les més de 2.800 persones que, segons les entitats, ha reprimit la justícia espanyola en els últims tres anys. A les set de la tarda, el CDR de la comarca també ha organitzat un acte “antirepressiu” a la capital garrotxina. 

Imatge de la instal·lació de l’ANC (Pau Masó)


Tots els actes es faran a la plaça U d’octubre d’Olot. Des de les nou del matí, centenars de cadires ompliran l’espai per denunciar la repressió de l’estat espanyol. A sobre seu hi haurà escrit alguns dels noms dels més de 2.800 represaliats que, segons les entitats sobiranistes, hi ha hagut des de l’1 d’octubre del 2017. El seu record estarà representat en un centenar de cadires buides. La presidenta de l’ANC a Olot és Magda Ripoll.

La instal·lació de les entitats sobiranistes estarà activa des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre. Entremig, a les set de la tarda el CDR de la Garrotxa ha organitzat un acte, també a la plaça 1 d’octubre. El Comitè de Defensa de la República ha explicat a través de les xarxes socials que hi haurà representacions escèniques i que l’acte serà “l’inici d’una tardor calenta”.

Respon