Olot consolida una “Altra Programació” cultural gràcies als LAPs

Són propostes atrevides i menys convencionals de petit format on el públic també se situa dalt de l’escenari. Ja fa gairebé una dècada que la ciutat va apostar per aquest tipus de representacions i ha servit per captat tot tipus de públic. Aquest dijous comença la programació de tardor que portarà quatre LAPs al Teatre Principal. 

Olot Cultura

Durant la representació d’un LAP el públic gairebé forma part de l’escena (Olot Cultura)


Que els garrotxins som tancats és un tòpic que amb iniciatives com els LAPs queda enrere. L’Altra Programació (LAP) de la capital de la Garrotxa fa vuit anys que transgredeix, s’atreveix i experimenta amb la cultura i el teatre. Quatre dijous al semestre el Teatre Principal d’Olot es capgira i el públic puja a l’escenari per gaudir de ben a prop d’una proposta escènica de format més mil·limetrat. Són espectacles menys convencionals, d’experimentació i de companyies més modestes. La Tena Busquets és la directora del Teatre Principal d’Olot.

 

Aquesta tardor el Teatre Principal acollirà quatre propostes que van des del teatre fins al circ passant també per la dansa. Es parlarà de les diferències, de l’enyorança o de les altres capacitats. Segons Busquets, les propostes dels LAPs permeten “deixar-se portar”.

 

Aquest dijous a les nou del vespre els LAPs tornen a posar fil a l’agulla amb l’espectacle “La Zanja” que reflexiona sobre la colonització. Una vegada més, el Teatre Principal es capgira per veure la cultura des d’un altre punt de vista.

Respon