Olot en Comú denuncia imprecisions en una convocatòria d’ajuts municipals per afavorir l’ocupació de qualitat

Des del partit diuen que les subvencions que ha llençat l’equip de govern en aquest àmbit estan mal enfocades i no s’ajusten a la realitat. Per això han presentat al·legacions al document. Es tracta d’uns ajuts que subvencionen part del pagament de l’IAE si les empreses de la ciutat d’Olot prenen mesures laborals conciliadores.

El portaveu d’Olot en Comú, Xavier Garcia (Ràdio Olot)


Es tracta d’un paquet de subvencions que l’equip de govern contemplava en les ordenances fiscals dels pressupostos d’aquest any i que ha impulsat recentment. Durant el procés de publicació d’aquestes ajudes, Olot en Comú ha presentat al·legacions en desacord a les bases. Es tracta d’una convocatòria que convida les empreses a millorar les condicions laborals dels seus treballadors a canvi de rebre un descompte en l’Impost sobre Activitat Econòmica. El partit denuncia que s’exclou gran part de les empreses de la ciutat, assegura que no es detallen quines són les mesures de conciliació o que la dotació econòmica és molt baixa. El portaveu d’Olot en Comú, Xavier Garcia, explica els canvis que demanen.

 

El plec d’ajuts fa aproximadament un any que es van aprovar dins dels pressupostos. Segons Garcia, la realitat no s’adequa a l’objectiu de la subvenció i creu que el document té molt a veure amb la proximitat de les eleccions municipals.

 

Un cop presentades les al·legacions d’Olot en Comú, ara l’equip de govern haurà de tornar resposta. De moment, les subvencions es mantenen congelades fins que es resolguin les al·legacions.

 

Respon