Olot modificarà el pressupost per impulsar noves mesures econòmiques i socials contra el coronavirus

Durant el ple municipal del pròxim dijous està previst anunciar les accions i aprovar modificacions de crèdit que permetin dotar-les de finançament. El consistori també estudia mobilitzar el superàvit o endeutar-se.

L’Ajuntament d’Olot anunciarà aquest dijous noves mesures econòmiques i socials (Aj. Olot)

El consistori olotí anunciarà demà passat noves mesures per fer front a la crisi del coronavirus. Són mesures enfocades en dues línies molt clares: l’emergència social i l’emergència econòmica. En l’àmbit social les mesures giraran entorn de l’habitatge i l’educació. Mentre que en la carpeta econòmica s’està treballant en un fons de reactivació per ajudar el teixit empresarial de la ciutat. Les mesures encara s’estan acabant de tancar i no s’anunciaran fins al ple municipal de dijous. Durant la sessió està previst aprovar una modificació de crèdit que serà el punt de partida de la reforma que patirà el pressupost de la ciutat d’aquest any. En parla l’alcalde, Pep Berga.

 

Molt probablement les mesures que s’aprovin aquest dijous ho faran per unanimitat. Des de fa dies, s’ha creat una comissió amb tots els grups municipals per tractar el pla de xoc davant la crisi del coronavirus. Un pla que també caldrà dotar d’un bon finançament. Berga no descarta endeutar-se.

 

Mobilitzar també la inversió

En l’última dècada, l’Ajuntament d’Olot ha reduït en més de la meitat el seu deute. Actualment se situa als 12,4 milions d’euros. Però, a més, Berga també reclama poder mobilitzar les partides d’inversió.

 

Des de l’Ajuntament d’Olot es reclama més “autonomia local” perquè els consistoris puguin transferir partides i així facilitar el finançament de les mesures municipals contra el coronavirus. Fa tres setmanes, Olot va anunciar un primer paquet d’ajudes embrionari. Aquest dijous, es preveu que les mesures siguin de més impacte.

Respon