Olot permetrà visitar gratuïtament els museus de la ciutat durant el confinament municipal

El Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa i el dels Volcans han obert les seves portes perquè els veïns puguin gaudir-ne de manera exclusiva. El confinament municipal ha fet que les sales no puguin rebre visitants de fora i la capital de la Garrotxa ha decidit aprofitar-ho per obrir-se als ciutadans de la ciutat.

El Museu de la Garrotxa (Olot Cultura)


La decisió dels equipaments museístics s’ha anunciat aquest dilluns i ja és afectiva des d’aquesta setmana. Mentre hi hagi confinament municipal, els Museus d’Olot seran gratuïts. Així doncs, fins com a mínim, el pròxim diumenge, les sales d’exposicions de la ciutat tindran entrada gratuïta. La directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol, explicava fa uns dies en una entrevista a Ràdio Olot que, tot i la pandèmia, no s’ha deixat de rebre visitants.

 

Tot i això, Mallol també diu que el nombre de visitants ha caigut clarament.

 

L’obertura dels museus d’Olot durant el confinament municipal vol convidar a la ciutadania a gaudir d’uns espais de manera exclusiva i sense visitants de fora. Al Museu de la Garrotxa els visitants hi podran veure peces de Josep Clarà, Miquel Blay, Joaquim i Marian Vayreda, Josep Berga i Boix i Leonci Quera. Al Museu dels Sants, es pot fer un recorregut per l’artesania d’imatgeria religiosa i d’altres peces de l’imaginari popular; i  al Museu dels Volcans es pot repassar el medi físic de la Garrotxa i viure un terratrèmol en primera persona. El 2019 unes 99.000 persones van visitar els equipaments museístics d’Olot, comptant també Can Trincheria.

Respon