Olot posarà en marxa els dos punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en el termini d’un mes

Havien d’estar en funcionament des de la tardor passada, però la instal·lació s’ha acabat allargant. Estaran situats a la Solfa i la rotonda de la Rodona i la càrrega serà gratuïta. Amb una targeta personal, l’usuari podrà carregar el vehicle durant un màxim de 30 minuts. 


Ara mateix els dos punts ja estan instal·lats però s’està a l’espera dels permisos corresponents. El passat ple municipal del mes de febrer va aprovar la posada en marxa d’aquests dos equipaments amb la seva reglamentació corresponent: l’ús màxim dels dos punts serà de mitja hora, cada carregador tindrà capacitat per a dos vehicles i el servei serà gratuït. El document que regularà aquests dos espais passarà ara un període d’un mes de consulta pública. Passat aquest temps, els carregadors ja es podran estrenar.

Cada recàrrega costarà menys de tres euros a l’Ajuntament 

La gestió del servei anirà a càrrec del mateix Ajuntament. El consistori calcula que el cost fix dels carregadors serà de 20.000 euros l’any, això no arriba a tres euros per recarrega. L’aposta de l’equip de govern, però, és que el servei sigui gratuït amb la finalitat d’incentivar l’ús del transport elèctric.

La instal·lació dels dos punts de càrrega ha costat 99.000 euros, però el consistori només n’ha pagat dinou gràcies a una subvenció de la Generalitat. Els conductors que els vulguin utilitzar hauran d’anar a l’Ajuntament a fer-se una targeta personalitzada amb el DNI, el carnet de conduir i la fitxa del seu vehicle. Aquests seran els primers carregadors públics i oberts de la ciutat. Fins ara n’hi havia tres: un al pàrquing del Firalet, un altre propietat de l’Ajuntament i un darrer al concessionari de la Nissan.

Respon