Olot pressionarà la Generalitat perquè pressuposti dos milions per al tram sud de la variant

Aquesta és la principal acció que s’ha acordat en la primera trobada de la Comissió per la Variant que s’ha dut a terme aquest dimarts. També s’ha decidit esperar la publicació dels estudis de les Preses i la Vall d’en Bas per determinar noves accions.

Imatge de la primera reunió de la Comissió per la Variant (Pau Masó)


Dia 1 de l’estratègia conjunta que el nou equip de govern d’Olot vol dibuixar amb diferents actors de la ciutat per desbloquejar la variant. Aquest dimarts s’ha reunit per primera vegada la Comissió formada per representants del sector econòmic, veïnal i polític, i per tècnics i professionals en la matèria. La principal conclusió que ha sortit de la reunió ha estat la necessitat que la Generalitat pressuposti entre un i dos milions d’euros per poder escriure de forma definitiva el projecte executiu del tram sud de la variant d’Olot (que va de l’Hostal del Sol fins a connectar amb les Preses, i on hi ha el túnel de la Pinya). Ho explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

 

El tram sud de la variant té projecte executiu, però no determina com seran les connexions amb els extrems. Es calcula que l’any que ve aquests enllaços (el de Can Tresserras i el de Codella) puguin estar definits i per això es vol garantir el finançament del projecte definitiu. Un finançament que dependrà dels números del govern de Quim Torra que el conseller Pere Aragonès ja prepara per poder presentar aquesta tardor. Berga creu caldrà fer tot el possible perquè la variant d’Olot sigui present en aquests comptes.

 

La Comissió per la Variant es reunirà tres cops a l’any de forma ordinària. La pròxima trobada serà una vegada s’hagin presentat els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant de les Preses. Es preveu que això sigui aquesta tardor.

Respon