Olot vol crear llocs de treball a mida per a les persones aturades de llarga durada

Actualment hi ha 350 olotins en aquesta situació. Són ciutadans que fa anys que no troben feina i ara l’Ajuntament ha buscat nínxols de mercat per inserir-les. Després d’un estudi, el consistori ha determinat tres nous àmbits laborals on crear-hi activitat econòmica. Per fer-ho realitat obrirà un concurs públic perquè diferents empreses creïn els llocs de treball destinats a les persones aturades.

L’Ajuntament d’Olot vol ajudar a les persones amb atur crònic. (Ràdio Olot)

El consistori preveu que abans de l’estiu s’obri la convocatòria perquè les empreses o entitats que vulguin, puguin presentar-se com a candidates. Les que surtin guanyadores seran les responsables de tirar endavant els negocis que l’Ajuntament ha dissenyat per a les persones aturades de llarga durada. Consistirà a posar en marxa noves línies d’activitat econòmica adreçades exclusivament als 350 olotins que estan en una situació crònica d’atur. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot és Estanis Vayreda.

Tres sectors clau: jardineria, manteniment i neteja

El perfil de les persones que es troben en situació d’atur crònic són ciutadans de més de 45 anys i col·lectius de dones. Amb aquestes dades el consistori ha fet un estudi i ha definit tres sectors laborals on aquests ciutadans hi encaixarien.

 

Aquest tres àmbits són els que l’Ajuntament intentarà que empreses externes tirin endavant per poder contractar les persones aturades. Es preveu que abans d’acabar l’any ja hi pugui haver contractacions. Això seria la culminació d’un projecte que arrenca de nou i que camina paral·lelament amb una segona iniciativa anomena “Nova Oportunitat”. Aquesta consisteix en la inserció a empreses ordinàries a través de l’acompanyament.

 

Actualment a Olot hi ha 1.350 persones a l’atur, un 26% d’aquestes formen part d’una bossa de població cronificada. Malgrat això, la capital de la Garrotxa és la segona ciutat catalana de més de 30.000 habitants amb l’atur més baix. Actualment se situa per sota el 8%.

Respon