Olot vol eliminar les bosses de plàstic del mercat setmanal abans que acabi l’any

Després de la prova pilot que s’ha fet durant aquest últim mes, l’Ajuntament preveu que aquest 2019 totes les parades de fruita i verdura utilitzin bosses biodegradables. 

Imatge de les bosses biodegradables del mercat d’Olot (Pau Masó)


14 de les 47 parades que té el mercat setmanal a Olot han fet una prova pilot durant aquest últim mes i han substituït les bosses de plàstic per d’altres de biodegradables. Se’n dispensaven tant amb anses com per comprar a granel i la valoració de paradistes i compradors és positiva. Un dels venedors és Ramon Brunet.

 

L’objectiu de l’Ajuntament és que les 33 parades que falten també les incorporin abans que acabi el 2019 i per finançar-ho aposten perquè un patrocinador assumeixi el cost, tal com ho han fet a la prova pilot. Es calcula que cada any es dispensen entre 250 i 300 mil bosses al mercat d’Olot. El mercat setmanal d’Olot serà el primer de Catalunya a fer servir aquest tipus de bosses respectuoses amb el medi ambient. El regidor de Promoció Econòmica és Estanis Vayreda.

 

Properament començaran a plantejar aquest canvi a la Plaça Mercat d’Olot i, a més llarg termini, també volen potenciar-ho amb les parades de roba del mercat setmanal.

Respon