Orientació i pesca, els esports més matiners de les Festes del Tura

El campionat juvenil de pesca i l’Orientura encetaran dissabte al matí el programa esportiu de les Festes del Tura. La cursa d’orientació canvia d’ubicació: es farà a l’entorn del Pavelló d’Esports.

La cursa d’orientació és un dels primers actes esportius de festes. (Gastant Keks)

L’Orientura no falta mai al programa de Festes del Tura. La cursa d’orientació que organitza l’Associació Esportiva Gastant Keks ja té deu edicions a l’esquena i demà dissabte celebrarà l’onzena. Ho farà aquest divendres a les 10 del matí estrenant una nova ubicació: l’entorn del Pavelló d’Esports. El Parc Nou serà un dels escenaris de la prova. Ho explica a Ràdio Olot el president de Gastant Keks, Xecu Vila.

 

Una cursa d’orientació consisteix a buscar un seguit de fites amagades en un terreny de joc concret i trobar-les en el menor temps possible. A l’Orientura, tothom hi podrà participar, fins i tot aquells que no hagin fet mai orientació. Els circuits estan pensats per acollir des de nens acompanyats pels seus pares fins a avis. Vila remarca el caire festiu i familiar d’aquesta cursa.

 

A banda dels que hi participaran per passar-s’ho bé o per provar una nova modalitat esportiva, a l’Orientura també hi haurà els experts en orientació que competiran a totes. El circuit llarg de la prova forma part de la Lliga Nord, una competició que engloba les curses d’orientació dels clubs del Berguedà, Osona, la Garrotxa i altres comarques gironines.

Respon