El pacte de govern de la ciutat d’Olot, a l’expectativa

El PDeCat vol esperar els esdeveniments nacionals per acabar decidint si es deixa anar de la mà amb el PSC a l’Ajuntament. Des del partit demòcrata asseguren que les xiulades al PSC d’Olot han tensat el pacte i no descarten res.

Des del 2015, PDeCAT i PSC caminen junts governant la ciutat Mataró, Pineda, Esplugues o Mollet són ciutats on el PDeCat i el PSC governaven juntament a la ciutat. En aquestes localitats el referèndum català ha passat factura i ha destruït l’entesa entre els dos partits. A Olot, de moment, segueix en peu, però el plebiscit català ha canviat la situació. Si abans el PDeCat assegurava que la qüestió catalana no trencaria el pacte, ara admet que ha generat tensió i que es prefereix esperar per prendre qualsevol decisió. “Nosaltres no hem abordat la qüestió perquè la ciutat ha estat molt entretinguda amb el referèndum”, diu el primer tinent d’alcalde, Pep Berga.

El partit demòcrata vol esperar als esdeveniments nacionals, i en concret, al ple del Parlament de dilluns, per tractar la qüestió municipal. Berga no descarta que es puguin trencar més pactes dels que s’han trencat fins ara a Catalunya: “Tinguem paciència, dilluns ve un dia molt important per al nostre país. Ja veurem si s’acaben prenent decisions col·lectives i si els pactes s’acaben trencant o no”.

“Evidentment pot passar factura”

El pacte entre PDeCAT i PSC a l’Ajuntament d’Olot, ja ha superat l’equador del mandat, però queden gairebé dos anys de govern que podrien passar factura als demòcrates si els esdeveniments nacionals segueixen distanciant al PSC. “Evidentment pot pasasr factura. Si ha arribat el pas definitiu, és una pregunta que ens hem de fer entre tots. Jo prefereixo esperar una mica”, afirma el primer tinent d’alcalde de la ciutat

Des del 2015 el PDeCAT i el PSC governen conjuntament a Olot amb un total de dotze regidors. A la capital de la Garrotxa la majoria per poder governar la ciutat d’onze, actualment els socialistes en tenen tres i els demòcrates nou.

Respon