Pep Berga sobre les identificacions de la Policia Local d'Olot a manifestants: “S'està inventant un problema on no hi és”

Després de la denúncia dels col·lectius estudiantils, l’alcalde d’Olot assegura que no va donar cap ordre a la Policia Local. Diu a Ràdio Olot que les identificacions formen part de la rutina de les patrulles nocturnes. 

L’alcalde d’Olot, Pep Berga (Pau Masó)


Col·lectius estudiantils de la Garrotxa han denunciat una “actuació intimidatòria” de la Policia Local d’Olot durant les manifestacions en contra la sentència. En relació amb això, Berga explica en el programa Fil Directe d’aquesta emissora que durant els cinc dies de mobilitzacions estudiantils a la ciutat l’únic que els va preocupar va ser la seguretat dels joves. Afirma que ni ell ni ningú del seu equip de govern va donar cap ordre enfocada a intimidar els manifestants.

 

De fet, l’alcalde d’Olot diu que en rebre comentaris sobre la situació, ell mateix va voler aclarir els fets. La Policia Local li va explicar que va ser una acció rutinària d’una patrulla nocturna.

 

Durant la setmana passada centenars d’estudiants de la ciutat i la comarca es van mobilitzar durant cinc dies per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem. Les concentracions van convertir-se en molts casos en protestes a les carreteres en forma de talls viaris. El caràcter de les concentracions sempre va ser pacífic.

 

Respon