Per al Consell Comarcal

Els municipis garrotxins pagaran una part de serveis comuns que fins ara pagaven l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal. És una mesura temporal per dos anys per tal d’ajudar a superar la davallada d’ingressos dels pressupostos de l’entitat comarcal.

El ple del Consell Comarcal que ho va aprovar per unanimitat (garrotxa.cat)

JORDI ALTESA | Fins ara diferents serveis d’ensenyament, cultura i esports estaven pagats bàsicament per l’Ajuntament d’Olot i una part pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Aquest any i el que ve però una part serà abonada pels diferents municipis de la comarca. Una mesura excepcional que el Consell justifica per la davallada constant d’ingressos que ha patit en el seu pressupost. Amb aquesta mesura, els pobles pagaran un 40% del que fins ara aportava l’ens comarcal a temes com l’Arxiu, el Consorci de Normalització Lingüística, el Cantània o el Consell Esportiu de la Garrotxa.

De moment, el conveni l’han firmat un total de 10 municipis com Maià, Beuda, Les Planes, Montagut o Sant Ferriol i s’espera que properament s’hi afegeixin la resta de pobles que encara no han fet. La intenció del Consell és que la mesura sigui temporal i només per dos anys.

Aquesta és una decisió que ha pres el Consell d’Alcaldes, un òrgan comarcal on es troben els diferents batlles de la comarca. La mesura es va acordar abans de l’estiu, el 12 de juny, i ara ha de ser ratificada per cada un dels municipis. El ple del Consell hi ha donat suport per unanimitat.

Respon