Per setzè any consecutiu, la Vall d'en Bas tindrà els seus concerts d'estiu al llarg del mes de juliol

Aquest any hi haurà set concerts en viu i una retransmissió d’òpera. Des de l’Associació Musical de la Vall han seleccionat grups que s’han ofert al festival pel nom que s’ha fet en el panorama musical. 

fortuna d'un gran tempooo

Un any més, l’Associació de Musical de la Vall amb el suport de l’Ajuntament, torna a fer els Concerts d’estiu a en Bas. El públic és sobretot gent d’Olot i la Garrotxa a parts iguals però també algun visitant que es troba a la zona. 15 anys a l’esquena després, tenen un públic fidel que segueixen les diferents apostes que hi haurà. L’entitat té un centenar de socis que, amb la quota anual, poden entrar gratuïtament. A vegades han proposat fer un cicle de concerts amb una línia temàtica però aquest any han volgut donar resposta a diferents peticions de grups que s’havien interessat per poder tocar al festival, tal i com ha explicat a Ràdio Olot el membre de l’associació, Jordi Figueres.

El festival començarà aquest dissabte amb el grup ‘Fortuna d’un gran tempo’, un grup referent a Catalunya en la seva especialitat, la música antiga. Dirigit per Xavier Alerm, oferiran un repertori de música dels segle XV i XVI. Creat el 2012, han participat a diferents festivals a dins i fora del país. El repertori es titula ‘Canzioneri’ amb música que podríem haver sentit en aquesta època a ciutats com Nàpols i Màntua.

El concert de Fortuna d’un gran tempo serà aquest dissabte a les vuit del vespre. Des de l’Associació ressalten l’horari ja que les actuacions són, habitualment, a les deu. Es farà a l’església de Joanetes, un dels concerts on més gent hi ha del propi poble. Aquest espai, malgrat ser petit, té una sonoritat especial que esperen que ajudi a fer del concert un èxit. Les entrades valen 7€.

Respon