Perplexitat a Olot per l’entrega d’un premi que guardona la ciutat per la cura dels seus espais verds

Des de la plataforma No és un Vial creuen que és “una paradoxa” que la localitat rebi aquest guardó davant “la contaminació i els problemes de trànsit” que viu la capital garrotxina. El premi l’ha entregat el moviment Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

Des del 2015 Olot és una de les ciutats més ben valorades de Catalunya pels seus espais verds (Ràdio Olot)


Olot és la ciutat que “millor ha treballat el seu verd urbà durant el 2019”. Així ho ha reconegut Viles Florides amb el premi Flor d’Or. Aquest moviment atorga segells i reconeixements als municipis que cuiden i treballen els espais verds. A la capital de la Garrotxa, però, aquest reconeixement no s’ha encaixat del tot bé. Des de la plataforma No és Un Vial creuen que “és una paradoxa”. Un dels seus portaveus és en Ton Torné.

 

Els veïns de l’avinguda Sant Jordi reclamen des de fa temps la instal·lació de més espais verds per reduir l’impacte mediambiental que provoca el trànsit que passa diàriament per la via. Torné assegura que no volen ser crítics, sinó obrir la reflexió sobre la situació que viu Olot.

 

Es dona el cas que la capital de la Garrotxa també encapçala el rànquing de Viles Florides. Es tracta d’una classificació que reconeix amb fins a cinc “Flors d’Honor” el treball que fan els municipis en la cura dels seus espais verds. El 2015 Olot va ser la primera ciutat del país que va aconseguir quatre flors. Aquest 2019 ja hi ha 12 localitats més amb aquesta distinció.

Respon