Per què no utilitzem la bicicleta?

Olot vol motivar que els seus ciutadans utilitzin la bicicleta com a principal mitjà de transport. L’any vinent ha d’estar enllestit el que anomenen Pla de l’Ús de la Bicicleta amb el qual volen saber perquè la gent és reticent a utilitzar aquest mitjà de transport pels seus desplaçaments urbans i esperonar-los a fer-ho. És una sensació d’inseguretat? És perquè falten aparcaments? Caldrien més zones habilitades per circular?

Són només algunes de les qüestions que els olotins i olotines hauran de respondre en l’elaboració d’aquest Pla de l’ús de la bicicleta. Tal i com ja es va fer en obres emblemàtiques com el Firal, l’Ajuntament obrirà un procés participatiu on hi estaran cridats a participar tots els ciutadans i ciutadanes utilitzin o no la bicicleta com a mitjà de transport. A partir de les seves aportacions, es crearan espais de debat per tal de trobar la millor solució que permeti incentivar a la població perquè utilitzi aquest mitjà de transport en detriment dels contaminants. El regidor de mobilitat, Jordi Güell, ha dit a Ràdio Olot que l’equip de govern té un gran interès per saber què impedeix als ciutadans treure la bicicleta al carrer.

El regidor de mobilitat ha afegit que les dades diuen que Olot és una ciutat segura pels ciclistes. Tot i això, Jordi Güell diu que cal garantir als ciutadans que això és realment així amb mesures pràctiques i eficients.

Jordi Güell considera que Olot té unes dimensiones i unes característiques idònies per l’ús de la bicicleta i que la única cosa que caldria és que l’Ajuntament fes de motor motivador perquè els ciutadans perdessin la por a utilitzar-la. S’ha mostrat convençut que el procés participatiu serà un molt bon espai de debat.

Aquesta és la setmana de la mobilitat. Aquest dimecres i dijous, el TPO serà gratuït. En les dues convocatòries anteriors, van utilitzar el transport públic d’Olot unes 5.000 persones. El regidor de mobilitat valora positivament les dades, però es mostra convençut de que el futur ha d’anar per buscar altres alternatives de transport públic més ecològiques i que responguin a les necessitats de la gent d’una forma més efectiva.

Respon