Personalitats i col·lectius d’Olot critiquen Miquel Iceta per les paraules sobre els “nens d’Olot” d’Ernest Maragall

L’alcalde de la ciutat, regidors de l’ajuntament o sectors de l’àmbit educatiu olotí han criticat a través de Twitter les paraules del primer secretari del PSC a una entrevista a RAC1.

Foto: ACN


 

Aquestes són les paraules que han portat polèmica a les xarxes socials les últimes hores. En una entrevista aquest diumenge al programa Via Lliure de RAC 1, Iceta va fer referència a una cita que Ernest Maragall va utilitzar el 2006 per justificar la tercera hora de castellà a les aules. Aleshores Maragall era Conseller d’Educació.

Ara, el PSC ha reobert el debat sobre la immersió lingüística, i la cita de Margall ha tornat a ser utilitzada. Això ha indignat alguns sectors de la ciutat d’Olot. El mateix alcalde, Pep Berga, a través d’una piulada a Twitter, convida Miquel Iceta a conèixer el territori.

Des del compte de la Xarxa de Ciutats Educadores a Olot també s’han pronunciat.

Alguns regidors de l’Ajuntament d’Olot també han dit la seva a Twitter. Un d’ells és el portaveu de la CUP, Lluís Riera.

I fins i tot des d’ERC, partit on actualment milita Ernest Margall, s’han pronunciat. Això ha escrit a Twitter el regidor republicà a Olot, Josep Quintana.

 

 

Respon