Les Planes d’Hostoles vol regular l’afluència de visitants als gorgs

El municipi ha començat a detectar problemes naturals en aquests espais per culpa de la multitud de persones que hi accedeixen. Entre les mesures que s’esperen per aquest estiu hi ha l’obertura d’un aparcament a l’entrada del poble i la contractació de dos agents que controlin l’accés motoritzat. En determinats punts de l’estiu, la localitat pot arribar a rebre la visita de més de 250 vehicles en un cap de setmana. 

El gorg de Santa Margarida a Les Planes (wikiloc.com) 


No només la Fageda té problemes amb l’afluència de visitants, sinó que a Les Planes d’Hostoles des de fa anys també lluiten per regular i frenar la multitud que va a banyar-se als gorgs del municipi. L’estiu passat es van posar més de 650 multes a vehicles mal aparcats, es van adaptar rutes que han funcionat en certa manera i alguns espais naturals ja han començat a patir les conseqüències. L’alcalde de la localitat, Eduard Llorà, explica a Ràdio Olot que la freqüentació de visitants ja ha generat un impacte al medi natural:

 

Un aparcament a l’entrada del poble, una de les mesures

Per aquesta raó i perquè no es repeteixi la situació de l’estiu passat, el municipi ja ha començat a prendre mesures. L’Ajuntament té previst habilitar en un curt termini de temps un aparcament als afores del poble que obligui als turistes a deixar el cotxe. Segons Llorà, l’aparcament tindrà una capacitat per a centenars de vehicles i estarà allunyat dels gorgs.

 

Dos vigilants per evitar l’accés motoritzat

Per altra banda, el municipi també preveu per aquest any la contractació de dos agents. La funció d’aquests vigilants serà controlar l’accés motoritzat als gorgs i evitar que els vehicles accedeixin fins allà on vulguin. L’estiu passat ja hi va haver un agent, però segons Llorà es van viure situacions compromeses.

 

Durant els últims mesos les Planes ha estat parlant amb els veïns i ha dut a terme un estudi per determinar les mesures necessàries. Abans de l’estiu els acords haurien de veure els seus fruits per tal d’aconseguir que el visitant respecti els espais naturals del municipi.

 

Respon