En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Plaques solars autoinstalables, la iniciativa pionera de tres empreses garrotxines per fomentar l'autoconsum

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, proposen que un miler de llars s’autoinstalin un kit d’energia solar
| 14 de maig de 2019
Plaques solars autoinstalables, la iniciativa pionera de tres empreses garrotxines per fomentar l'autoconsum

Tres empreses de la Garrotxa s’uneixen per fomentar l’autoconsum elèctric. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, proposen que un miler de llars s’autoinstalin un kit d’energia solar perquè comprovin l’eficiència del sistema i l’estalvi econòmic que els suposarà. La iniciativa, que  s’estrenarà a finals d’aquest mes de maig, inclou el material i un curs de formació. 

 


Innova Didàctic, Electrònica Joan i Xàrtic han unit els seus esforços en una experiència pilot que té com a finalitat despertar l’interès dels ciutadans cap a l’eficiència energètica. Per aquest motiu, volen repartir un miler de kits autoinstalables que per uns 300 € permetran a cada usuari disposar d’una placa de 995 centímetres per un metre i mig, un inverter i tota la tecnologia necessària per poder controlar remotament a través d’internet el consum real i l’estalvi energètic i econòmic que comporta el funcionament d’aquesta instal·lació. El preu també inclou un curs de formació que tindrà lloc els dissabtes al matí sota el nom d’”esmorzars energètics”. El gerent d’Electrònica Joan, Joan Bramon, assegura que el sistema és prou intel·ligent per diferenciar-se de l’energia convencional.

 

El responsable d’Innova Didàctic, Toni Moreno assegura que amb aquesta placa solar es pot cobrir la despesa energètica d’un congelador, una nevera o una rentadora.

Es podrà conèixer el consum real

El responsable de Xàrtic, Marc Bramon, ha explicat a Ràdio Olot que el kit inclou una aplicació a través de la qual podrem saber en temps real el consum, l’estalvi i el funcionament de la placa solar.

 

Els impulsors de la iniciativa calculen que un cop repartides les mil plaques, es pot generar fins a 250 kW d’energia solar. Entre els seus objectius hi ha convertir la Garrotxa en un model energètic que generi un turisme interessat en aquesta matèria. Electrònica Joan s’encarregarà de tot el material, mentre que la part informàtica anirà a càrrec de Xàrtic i l’apartat pedagògic estarà en mans d’Innova Didàctic. El projecte es presentarà a finals de mes i ben aviat s’anunciaran els primers esmorzars energètics.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum