Polèmica per l’estada d’Ada Colau a una casa rural de la Garrotxa durant el dia Reis i la Filomena

L’alcaldessa de Barcelona va estar-se uns dies amb la seva família a una casa de Sant Feliu de Pallerols i va tornar a Barcelona abans del dia 11 de gener. En cap cas Colau va trencar les restriccions del Procicat, però se l’ha criticat per no seguir amb les recomanacions d’evitar desplaçaments.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (ACN)


Ada Colau ha negat en un missatge a Twitter haver marxat “de cap de setmana” i ha assegurat que no es va saltar el confinament.

 

 

Des de l’Ajuntament de Barcelona, fonts municipals han explicat a l’ACN que l’alcaldessa va passar les festes de Nadal en una casa rural a la Garrotxa. En algun cas puntual i per motius laborals, com ara per rebre els Reis d’Orient, va desplaçar-se a Barcelona, però després va retornar amb la família, allotjada a la casa rural. Així, va tornar al seu domicili a Barcelona abans del dia 11, com permetien les noves restriccions, en vigor a partir del dia 7 de gener.

D’altra banda, les mateixes fonts han assegurat, amb relació al temporal Filomena, que divendres i dissabte es van activar els plans d’emergència corresponents a la ciutat. En aquest sentit, han matisat, al capdavant dels plans hi havia el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i també hi havia el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia.

Crítiques des de l’oposició

Alguns grups de l’oposició al consistori barceloní han criticat aquest divendres que l’alcaldessa Ada Colau no estigués a Barcelona, tot i l’anunci de noves restriccions i el temporal Filomena el cap de setmana passat. JxCat ha parlat d”irresponsabilitat” de l’alcaldessa per marxar de Barcelona “de cap de setmana enmig d’una emergència per neu i gel i en el marc de les restriccions per la covid-19”, mentre que Cs ha replicat que el que correspon als representants públics és “predicar amb l’exemple”.

 

Respon