Els premis literaris d’Olot s’aturen per poder continuar endavant

Aquest any no s’han convocat i s’ha deixat un temps per reflexionar i replantejar el certamen. Per això, aquest dissabte se celebrarà una trobada entre editors, escriptors, llibreters i ciutadans perquè l’Ajuntament pugui recollir idees per tornar a enfocar els premis. La poca qualitat, el poc ressò o la falta de vinculació amb la societat olotina ha provocat que després de 50 anys d’història els premis s’aturessin. 

Roda de prensa amb el regidor de Cultura, Pep Berga, i el director d’Olot Cultura, Ricard Sargatal (Olot Cultura)


El Premi Marian Vayreda de narrativa, el Premi Joan Teixidor de poesia i el Premi de Novel·la Juvenil no tindran guanyadors aquest 2018. L’Ajuntament ha decidit no convocar-los i encetar un procés de debat i reflexió sobre la seva tasca i els seus objectius. Fins ara els premis permetien que tres editorials publiquessin les obres guanyadores. El deslligament amb la societat o la poca qualitat d’algunes obres han portat el consistori a prendre la decisió d’aturar la convocatòria. Ho explica el director de l’Institut de Cultura d’Olot, Ricard Sargatal.

 

Davant d’aquesta situació s’ha convocat una trobada entre diferents responsables de tots els àmbits que emmarquen l’escriptura. Dissabte a partir de dos quarts d’onze del matí s’obrirà un espai de debat amb personalitats del gremi dels llibreters, de les editorials o els escriptors. El regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, diu que la trobada ha de servir per repensar els premis de forma comunitària.

 

La trobada d’aquest dissabte consistirà en un debat on el consistori recollirà idees. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal a partir de dos quarts d’onze del matí. Des d’Olot Cultura remarquen que es tracta d’una convocatòria oberta a tota la ciutadania. Està previst que l’acte compti amb la nova Consellera de Cultura, Laura Borràs.

 

Respon