El PSC creu que el PDeCAT ha comès “una falta de respecte” trencant el pacte de govern a Olot

El fins ara soci de govern dels demòcrates afirma que el motiu de la ruptura han estat les pressions rebudes des d’ERC i la CUP. Els socialistes asseguren que continuaran treballant a l’oposició, però afirmen que el trencament passarà factura a la ciutat.

Imatge de la roda de premsa que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda (ACN)


En una roda de premsa aquest divendres a la tarda els socialistes han volgut expressar la seva posició respecte al trencament del pacte de govern produït aquest dijous. Segons el PSC s’ha comès una falta de respecte trencant un acord que no establia directrius en els àmbits ideològics dels partits. Segons el portaveu del PSC a la ciutat, Josep Guix, “quan es fa un tracte, s’ha de respectar”.

La causa de la ruptura: les pressions externes

La formació socialista creu que el pacte tenia “salut de ferro”. Per aquesta raó, afirmen que la causa del trencament han estat les pressions que el PDeCAT ha rebut per part d’ERC i la CUP.

Guix ha assegurat que l’alcalde Mia Corominas el va citar fa dies per explicar-li la situació. Finalment aquest dijous es va acabar fent pública la fractura. Des del PSC asseguren que seguiran treballant des de l’oposició “defensant el seu programa” sota les sigles del partit.

“Passarà factura a la ciutat”

El portaveu socialista també ha assegurat que el trencament passarà factura a la ciutat i per aquesta raó seguiran a l’Ajuntament de forma constructiva. Per últim, Guix ha volgut deixar clar que el partit és respectuós i partidari de la llibertat d’expressió. Ha assenyalat que es mostraran sempre en desacord a la violència i les decisions que perjudiquin el poble català.

3 Responses to “El PSC creu que el PDeCAT ha comès “una falta de respecte” trencant el pacte de govern a Olot”

 1. isabel

  no és una falta de respecte un partit que aplaudeix l.aplicacio del 155, les carregas a ciutadans i l.empresonament d.un gover legítim?

  Respon
 2. Sana

  Trobo que era el més adient trencar el pacte amb el partit psc doncs no podem pactar amb partits que recolzen la violencia i la repressió

  PSC UN PARTIT QUE RECOLZA EL FEIXISME

  Respon
 3. David Pujol

  No se com us vau fiar del Pdcat. El que hsurieu de fer es tb vosaltres un front comu amb PxC que a Olot son els unics que tenen dos cullons

  Respon

Respon