Quines són les tres empreses que construiran l'Espai Cràter d'Olot?

Després d’un concurs públic on s’hi van presentar una quinzena de propostes, l’Ajuntament ha escollit l’empresa responsable del CosmoCaixa de Barcelona per dur a terme la part museogràfica. Qui dirigirà les obres és Colomer Rifà, amb seu a Olot, i l’única de les seleccionades que és garrotxina.

 


Qui s’ocuparà de la construcció en si de l’equipament és la constructora El Cardoner, una empresa de Barcelona amb nombrosos projectes a l’àrea metropolitana com la seu de la Fundació Laboral de Catalunya, la nau dels Serveis Ambientals de Castelldefels o la seu corporativa de la joieria Tous. L’empresa està especialitzada en diferents àmbits com el sector residencial, industrial o de la rehabilitació. És responsable de la construcció de la nòria de Sevilla, l’adequació de l’estadi Narcís Sala del Sant Andreu o de la sala VIP del Palau Sant Jordi. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, explica que el mes que ve les màquines començaran a treballar.

 

Pel que fa al projecte museogràfic de l’Espai Cràter, s’ha atorgat a Indissoluble. És l’empresa responsable dels continguts del CosmoCaixa de Barcelona. També ha elaborat diferents exposicions itinerants al Mobile World Congres, a Guipúscoa, a Madrid o Ginebra. Berga explica que abans de l’inici de les obres s’han reunit amb els veïns.

 

L’única empresa seleccionada que té seu a Olot és el despatx Colomer-Rifà. Serà l’encarregada de dirigir les obres i supervisar tots els processos. Colomer-Rifà ha estat responsable de dissenyar l’espai de coworking Ca-nyera d’Olot o el mercat municipal de Manlleu, a més d’altres projectes d’interiorisme o residències autosuficients. En total les obres de l’Espai Cràter costaran més de 4 milions d’euros. En el procés de selecció es van presentar una quinzena d’empreses, algunes de les quals eren de la Garrotxa.

Respon