Ràdio Olot presentarà la Batalla de les Flors aquestes Festes del Tura

Una desena d’entitats i colles participaran enguany a la Batalla de Les Flors que tindrà lloc el dissabte, 5 de setembre, a la Plaça Clarà d’Olot. Ràdio Olot serà l’encarregada de presentar l’acte que, com és tradicional, compta amb una litografia de Tavi Algueró per representar-lo, on la faràndula és la protagonista dels fets ocorreguts a la ciutat en el darrer any.

batalla flors 1

Cada vegada són més les persones que col·leccionen les litografies que en Tavi Algueró realitza des de fa quinze anys en motiu de la Batalla de Les Flors, el mateix temps que fa que el CIT s’encarrega de la seva organització. Les litografies de Tavi Algueró sempre tenen la faràndula com element estrella. L’autor ha explicat que sempre els vincula amb els fets que han marcat el dia a dia de la ciutat en el darrer any. Així doncs, en aquesta ocasió s’hi podrà veure la faràndula amb l’Hospital nou, implicada en els 125 anys de la Policia Local o amb polèmiques com la tala dels xiprers del parc vell.

Una desena de carrosses participaran a la Batalla de Les Flors que tindrà lloc a Olot el 5 de setembre a dos quarts de nou del vespre i que en aquesta ocasió serà presentada per Ràdio Olot. De fet, Ràdio Olot també serà present a les Festes del Tura el dia abans, amb la tercera edició de les Veus d’Altura i la Nit dels Discjòqueis de la ràdio. Però tornant a la Batalla de Les Flors, enguany es manté el mateix recorregut que l’any passat, centrat únicament, a la Plaça Clarà com havia estat tradicional. El jurat estarà format per representants de les colles participants a la desfilada.

batalla flors 2

Les carrosses han de ser fetes amb flors de paper i les colles participants s’emportaran 630 € pel sol fet de desfilar a la Plaça Clarà el dissabte de Les Festes del Tura. La organització no descarta ampliar la xifra de participació, ja que encara queden unes quantes setmanes per estrenar la Festa Major d’Olot.

 

Respon