Raúl Garrido estabilitza la banqueta de l'Olot

Abans de l’arribada del valencià, el club olotí havia canviat nou vegades d’entrenador en només sis temporades. Ara, Garrido ja ha dirigit 90 partits amb l’Olot i superarà el centenar en el seu quart curs a la Garrotxa.

Raúl Garrido, donant instruccions des de l’àrea tècnica (UEO/arxiu)

Recupera l’àmplia entrevista a Raúl Garrido al ‘Tercer Temps’


Dos entrenadors de mitjana cada temporada havia tingut la Unió Esportiva Olot des del curs del primer ascens a Segona B fins a l’arribada de Raúl Garrido. Del 2012 al 2017, van passar per la banqueta olotina Rodri, Julio Bañuelos, Àlex Terma, Edu Vílchez, Arnau Sala, Rodri altra vegada, Santi Castillejo, Ramon Maria Calderé i Martín Posse. Nou entrenadors en cinc anys, i d’aquests, només Calderé, l’any del segon ascens a Segona B, va aconseguir completar tota la temporada. Amb Raúl Garrido, la inestabilitat s’ha acabat. Des del novembre del 2017, la banqueta olotina ha estat seva i ningú no ho ha discutit. El valencià diu que la seva relació amb l’Olot es basa en…


A Segona B, de projectes estables n’hi ha pocs. Les plantilles dels equips solen canviar molt d’una temporada per l’altra; tant de jugadors com d’entrenadors. En els seus primers tres anys a la categoria, l’Olot no va ser cap excepció, però el descens a Tercera Divisió li va fer replantejar la seva filosofia. Des d’aleshores, només fitxa jugadors dels Països Catalans i aquest projecte de proximitat li permet mantenir gran part del bloc temporada rere temporada. És una força, diu Garrido, que fa diferent a l’Olot i que li permet lluitar cada vegada més per fites més altes.


Ara bé, Raúl Garrido no es marca cap objectiu concret. Com ha fet fins ara, vol anar setmana a setmana i no posar més pressió del compte a l’equip. De moment, el valencià ha dirigit 90 partits a l’Olot i, amb aquesta filosofia, l’ha consolidat a Segona B i l’ha portat a somiar més enllà de la categoria de bronze.

Respon