Recullen firmes a Olot per impulsar la Llei d’Amnistia

La plataforma ciutadana Amnistia i Llibertat farà parada a la capital de la Garrotxa aquest dissabte. L’objectiu de l’entitat és recollir suports per impulsar una llei que anul·li les causes de tots els represaliats pel conflicte entre Espanya i Catalunya després de l’1 d’octubre. 


L’amnistia implica que l’Estat perdona les condemnes de tots aquells acusats en una causa concreta. Es diferencia de l’indult pel fet que no es reconeix el delicte, sinó que s’elimina. En aquest sentit, fa un mes es va crear una plataforma ciutadana que busca impulsar una llei d’amnistia que permeti eliminar les penes a tots els represaliats de la causa general de l’independentisme entorn de l’1 d’octubre. La plataforma s’anomena Amnistia i Llibertat, i una de les seves portaveus és Susanna Pagès.

 

Des de l’11 de setembre, Amnistia i Llibertat ja ha començat a recollir signatures per poder tenir un suport ciutadà a l’hora d’impulsar la llei. A través del dret a petició volen presentar la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. Pagès assegura que això no pot tardar i que caldria que es presentés d’aquí menys d’un any. La portaveu de la plataforma assegura que és una qüestió de voluntat política.

 

Pagès afirma que les signatures ajudaran a l’impuls de la llei. Per això, aquest cap de setmana hi haurà més de 100 punts de Catalunya on es recolliran firmes per la iniciativa. A Olot serà dissabte a la tarda, a la plaça Rector Ferrer.

Respon