Reducció de l'IBI pels majors de 40 anys en situació vulnerable

Els aturats majors de 40 anys d’Olot que estiguin en una situació vulnerable tindran aquest 2015 una reducció de l’IBI fins a un 90%. Així ho ha aprovat el ple de l’Ajuntament d’Olot a petició de l’Associació de Desocupats Actius majors de 40 anys, l’ADAG-40. La iniciativa està pendent de que es desenvolupi amb un reglament que s’ha d’obrir el mateix 2015.

El Ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat la reducció de l’IBI

Cop de mà per algunes de les famílies més desafavorides. La problemàtica de l’atur a la Garrotxa ha estat especialment crua amb les persones de més de 40 anys, ja que és la franja que més aturats té a hores d’ara a tota la comarca. Ara s’ha aprovat una subvenció que a partir del 2015 hi podran optar les persones desocupades que presentin unes determinades característiques: la primera és que estiguin empadronades a Olot i que tinguin justificada una situació econòmica socialment vulnerable.

En cas de complir amb els requisits, es podrà obtenir un descompte en l’Impost de Béns Immobles de fins el 90%. Aquesta era una petició que havia fet l’Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa, ADAG-40. El seu vicepresident, Xavier Garcia, ha explicat a Ràdio Olot que aquesta era una de les demandes que van transmetre per fer front als problemes dels aturats de llarga durada.

Garcia ha explicat que la llei no permet que es deixi de pagar l’IBI de manera directa i ara es farà de manera indirecta. Es pagarà de manera normal, i després s’aportarà com una subvenció a les persones. Una ajuda que podria arribar també a les famílies monoparentals.

Aquesta petició és l’únic canvi que inclouen les ordenances fiscals pel 2015 a Olot on la línia és sobretot continuista, també en el calendari del contribuent.

Respon