Rentat de cara a les places del Nucli Antic d’Olot

El Consell de Barri i l’Ajuntament han aprovat la renovació d’alguns dels espais més emblemàtics del centre de la ciutat. S’actuarà en quatre places en els pròxims dos anys. Entre les accions també hi ha l’obertura de tallers artesanal a algunes plantes baixes abandonades. La principal actuació serà a la plaça del Carme. Costarà uns 140.000€ i també preveu canvis a l’Escola d’Art.

Dibuix de la renovació de la plaça del Carme (Ajt. Olot)


Com per exemple, que es vegi el claustre i les dependències de l’Escola d’Art d’Olot des del carrer. També està previst utilitzar alguns locals buits dels voltants com a sales d’exposicions o d’estudi. La intervenció serà, principalment urbanística i aprofitarà estructures ja fetes. Ho explica un dels redactors del projecte, l’arquitecte Eduard Callís.

 

També s’instal·larà mobiliari urbà i es canviarà el paviment. Aquesta és la principal actuació que preveu el projecte de reactivació del Nucli Antic. L’Ajuntament calcula destinar-hi 140.000€ en els pròxims anys. Aquest 2020, de moment, se n’hi destinaran 50.000 en una primera fase. El regidor del Nucli Antic és Estanis Vayreda.

 

Altres actuacions

Els altres projectes que s’han aprovat encara no tenen calendari, però inclouen l’ocupació de locals buits a la plaça Pia Almoina, el realçament de la font de la plaça de l’Àngel i l’adaptació dels voltants del passeig de la Muralla amb una zona porxada. Callís explica que totes aquestes actuacions han estat pensades seguint els mateixos objectius.

 

Està previst que la redacció dels quatre projectes costi prop de 12.000€. La primera actuació que es portarà a terme és la de la plaça del Carme. Totes les reformes formen part del PIAM del Nucli Antic.

Respon