Revertir els costos de les mesures de seguretat als clients, la resignació dels bars i restaurants

Els bars i restaurants es veuen forçats a revertir el cost de les mesures de seguretat als clients. Demanen, però a les administracions que s’impliquin per tal d’evitar-ho. Admeten que la situació no serà rendible fins a la fase 3. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa “espera amb candeletes” la mobilitat amb la regió de Barcelona per poder recuperar la inversió que han fet fins ara.

Els bars i restaurants encara no tenen beneficis (Pau Masó)

A la fase 2 els bars i restaurants poden obrir fins al 50% de l’aforament de les seves terrasses. Asseguren que amb això només poden cobrir “un mínim de la despesa” i que actualment els pot més la il·lusió que la rendibilitat del negoci. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, creu que no tindran beneficis fins que es permeti la mobilitat entre demarcacions.

 

Mentre espera el pas a la fase 3, el sector busca com revertir tota la inversió que han fet fins ara. Asseguren que el seu principal objectiu és que això no afecti ni al compte del client ni a la qualitat del producte. Malgrat tot, també reconeixen que no poden anar sota costos i al compte de molts restaurants ja hi surt, per exemple, el cost del gel hidroalcohòlic.

 

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa avisa que, encara que les terrasses estiguin plenes, “això no soluciona l’economia de l’establiment”. El sector s’intenta reinventar amb noves propostes. Fa tres mesos, pocs bars i restaurants es veien repartint menjar a domicili o servint als clients amb mascaretes. Aquesta, però, ja ha començat a ser la “nova normalitat”.

Respon