Salut confirma que la salmonel·la està darrere de la intoxicació de 41 alumnes i 1 professor d’una escola d’Olot

El Departament està investigant l’origen del brot. La investigació se centra en els entrepans que el grup va menjar durant una excursió. Vint infants, d’entre 6 i 7 anys, van haver d’anar a l’Hospital d’Olot.Tres d’ells van romandre unes hores en observació. 


Segons Salut i la mateixa escola la situació està controlada i els símptomes inicials de la gastroenteritis han anat a menys. El Departament, però està estudiant l’origen del brot que va ser provocat pel bacteri de la salmonel·la, segons han confirmat els resultats analitzats.

Els malalts formaven part d’un grup de 50 infants i 4 professors que van anar d’excursió la setmana passada. Els afectats van ser 41 nens i un professor. Es dona el cas que tots ells van menjar entrepans fets a la cuina de la mateixa escola, mentre que els que no van presentar símptomes van portar-se el menjar de casa. Ara s’està investigant l’aliment que podria haver produït la contaminació.

Segons han informat fonts de Salut a Ràdio Olot, 24 infants van haver de ser atesos a l’Hospital d’Olot, tres d’ells van estar unes hores en observació. Els afectats presentaven vòmits, nàusees, diarrea i febre, en la majoria de casos.

La salmonel·la és una malaltia de transmissió alimentària freqüent. Es tracta d’una infecció intestinal i, en la majoria de casos, no requereix tractament. Normalment es contrau a través d’aliments que porten ou.

Respon