Sant Jaume de Llierca i Besalú inauguren la temporada de carnavals a la Garrotxa

Aquest cap de setmana les dues localitats celebraran el seu carnestoltes infantil. Amb ells, la comarca obre gairebé un mes de carnavals a diferents municipis. Olot el celebrarà el 28 de febrer i l’últim, Sant Joan les Fonts, serà el 7 de març.

Una de les colles garrotxines de l’any passat (Ajt. Platja d’Aro)


Tant Olot com Sant Joan són les dues cites més multitudinàries de la comarca. Les dues rues que organitzen els dos municipis són les que tenen més públic i més carrosses. Però no per això la resta de pobles garrotxins es queden enrere. Són molts els que organitzen festes de carnaval. Els primers, aquest cap de setmana, Besalú i Sant Jaume. Tots dos ho fan amb carnestoltes per als més petits. Una de les organitzadores de la cita a Sant Jaume, Laura Hill, explica a Ràdio Olot les activitats organitzades per aquest dissabte.

 

El carnaval de Sant Jaume està organitzat per l’AMIPA de l’escola del poble. A Besalú, el carnestoltes d’aquest cap de setmana també serà per als més petits. Es farà també dissabte a Cal Tronc a les cinc de la tarda. Totes dues cites seran les primeres de la Garrotxa.

 

A partir d’aquest cap de setmana, doncs, començarà gairebé un mes de carnavals a la comarca. A municipis com Maià de Montcal, Tortellà, Riudaura o les Planes també se celebraran carnestoltes. A Olot es farà el 29 de febrer i l’últim serà a Sant Joan les Fonts el 7 de març.

Respon