Sant Jaume estrena el renovat antic ajuntament com a nou equipament sociocultural

Aquest divendres Sant Jaume estrena ‘El Fil’, el seu nou equipament sociocultural. 150 metres quadrats repartits en tres plantes que inclou espai per joves, per les associacions i també una nova biblioteca. Un espai que ara des del consistori esperen que els veïns omplin de vida.

(Ajuntament Sant Jaume Llierca) 

 


Fa uns deu anys l’Ajuntament de Sant Jaume es va traslladar a l’actual espai i va deixar l’antic ajuntament amb un mínim d’activitats on s’hi havia anat fent fases d’actuacions per tenir sala de lectura i un espai per a joves. Ara, una inversió de 170.000€, pràcticament a parts iguals entre consistori i Diputació de Girona, ha permès posar-ho del tot al dia. Una de les voluntats era donar un espai a la dotzena d’associacions que hi ha al poble. L’alcalde, Jordi Cargol, ha explicat a Ràdio Olot que han arreglat tot l’antic ajuntament per convertir-lo en ‘El Fil’.

L’exterior del nou espai El Fil (Ajuntament de Sant Jaume de Llierca) 

La distribució

Cargol creu que feia falta aquest espai de trobada perquè no hi havia un espai polivalent per fer conferències de petit format, de fins a quaranta persones al municipi. La planta baixa la compartiran l’Espai Jove i la nova Biblioteca, que fins ara era tan sols una sala de lectura. La primera planta és aquesta sala d’actes amb algun despatx i la segona, un altre espai polivalent. El nom de l’espai, ‘El Fil’, respon al passat tèxtil de Sant Jaume i a la voluntat de que aquest nou centre sigui punt de trobada.

La inauguració

A les set de la tarda d’aquest divendres se’n farà una inauguració per tots els veïns del poble on es farà una entrega de premis literaris d’un concurs convocat a l’escola. A les deu del vespre ja es farà la primera activitat amb un concert de l’empordanès Miquel Abras que presenta el seu darrer disc.

Respon