Sant Joan les Fonts ja ha posat la primera multa per una femta de gos al carrer

Era un propietari que no va recollir l’excrement del seu animal i que se’l va trobar gràcies al sistema d’identificació per ADN. Ara farà dos mesos que va començar la campanya i l’alcalde diu que en aquest període s’han vist menys caques de gos a la via pública. L’Ajuntament de Sant Joan espera els resultats d’una cinquantena de mostres més que s’han portat al laboratori.


La campanya d’identificació de femtes de gos per ADN de Sant Joan les Fonts ja ha començat a fer efecte. Es va posar en marxa a mitjans de juliol i, dos mesos després, l’Ajuntament ha posat la primera multa a un propietari que no va recollir l’excrement de la seva mascota. I, el que és més important, s’han reduït les femtes de gos a la via pública. Ho assegura l’alcalde, Joan Espona, en declaracions a Ràdio Olot.

Més notificacions

No només s’ha posat la primera multa, sinó que també s’han enviat notificacions a dues persones que tenen gossos que molesten els veïns i que s’ha comprovat que no estan censats ni tenen l’extracció de sang feta. A més, l’Ajuntament de Sant Joan ha enviat 23 cartes a propietaris de gossos censats, però sense l’extracció de sang, que és obligatòria pels cànids que passegen pel nucli urbà. Els ha donat un ultimàtum i, si no compleixen, també rebran una multa. Espona remarca que la campanya ha de servir per regular la situació dels gossos al municipi.

Una campanya des del mes de maig

A principis de maig, un agent cívic va començar a voltar per Sant Joan amb una doble missió: aconseguir que no hi hagi femtes al carrer i que els gossos estiguin censats i amb l’extracció de sang feta. En els primers dos mesos i mig, només informava, però des de mitjans de juliol, els excrements que reculli i que s’identifiquin gràcies al sistema Can-ID comporten multes que van dels 200 als 500 euros. Segons l’alcalde, la majoria de veïns del municipis estan a favor de les mesures.

 

A hores d’ara, hi ha 46 mostres de femta de gos al laboratori pendents per analitzar. La setmana que ve, l’Ajuntament de Sant Joan ja tindrà els resultats i podria multar més veïns.

 

Respon