En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Sant Miquel marca clarament 3 prioritats per actuar quan abans millor al Barri

Els veïns van triar dins el projecte 'Sant Miquel + B' i ara l'Ajuntament té un mes per explicar com i quan ho farà
| 6 d'abril de 2016
Sant Miquel marca clarament 3 prioritats per actuar quan abans millor al Barri

Millorar la connexió entre el barri de Sant Miquel i l’institut Montsacopa és la prioritat número 1 que han assenyalat els veïns respecte a les millores del barri. Fer més agradable caminar per l’avinguda Girona i ordenar les parcel·les buides que hi ha a la zona són les tres primeres que van assenyalar, i amb diferència, els veïns.

Una part del projecte Sant Miquel + B 2 (Paisaje Transversal)

Una de les tasques que es va fer de millora dels barris (Paisaje Transversal)

 


A Olot, en ple segle XXI, hi ha nens que van a l’escola camps a través. Això passa perquè per les desenes de nens que van a l’institut Montsacopa des de Sant Miquel aprofiten una drecera que passa entremig de camins particulars, camps i horts per arribar a classe creuant a l’entorn de la carretera de les Feixes. Si no, han fer una bona volta seguint els quasi dos quilòmetre que hi ha a Masbernat, Macarnau i l’Avinguda Morrot. Ara, els veïns han assenyalat crear un camí digne per als nens perquè puguin anar de volcà a volcà com la seva prioritat absoluta de millora del seu barri. Els veïns van votar la setmana passada entre 26 iniciatives que van sorgir del Pla de Millora del Barri i la setmana passada la gent de Sant Miquel va votar les seves tres prioritats: a banda d’aquesta connexió amb l’Institut, la millora de la qualitat dels vianants de l’avinguda de Girona i un el pla de solars de parcel·les buides. La regidora de barris, Mercè Traveria, ha explicat a Ràdio Olot que les tres van ser les més votades amb diferència.

La pilota, per l'Ajuntament

Després de la decisió dels veïns, l’Ajuntament es compromet a respectar aquest ordre de prioritats i té a hores d’ara la pilota a la seva teulada. En menys d’un mes ha de portar als veïns els estudis que haurà fet per a fer viables els seus desitjos, si és que són factibles des del punt de vista tècnic o econòmic. Per exemple, el traçat d’aquests camins té el problema que una part són privats.

Pioner a Catalunya

El projecte fet al barri de Sant Miquel, que parteix d’un projecte del despatx d’arquitectes madrileny Paisaje Transversal, és pioner a Catalunya i s’ha posat d’exemple i referent. De fet, és un model de gestió i decisió que l’equip d’Ada Colau volia que es portés a la pràctica a Barcelona, segons deia en el seu programa electoral. Es tracta de donar el poder als veïns per prendre les decisions i marcar les seves prioritats. La iniciativa està funcionant bé segons s’ha assenyalat des del consistori i topa en la seva resolució amb els diners disponibles.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum