Santa Pau estudia acabar d’una vegada per totes amb els problemes de cobertura mòbil

L’Ajuntament està treballant amb Telefònica per posar punt i final a una reclamació històrica. La companyia ha fet un estudi amb resultats positius per col·locar una estació base que donaria cobertura a mig miler de veïns de les zones de la Fageda, Ca la Guapa, el Croscat i Santa Margarita. 

Imatge del poble de Santa Pau


Des de fa dècades, gran part dels veïns de Santa Pau viuen amb problemes de cobertura mòbil. En molts punts del municipi no es pot trucar ni navegar amb 3G. Des de l’Ajuntament ho cataloguen com una situació greu i ja estan treballant per solucionar-la d’una vegada per totes. Hi ha negociacions avançades amb Telefònica per instal·lar una estació base que permetria solucionar la cobertura a les zones de Ca la Guapa, la Fageda, el Croscat i Santa Margarita. Ho explica l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, a Ràdio Olot.

Mig miler de veïns beneficiats

La instal·lació d’aquesta estació base donaria cobertura a mig municipi. 500 veïns es veurien beneficiats per la nova antena. A més, també oferiria servei als milers de turistes que visiten la Fageda. Això permetria millorar l’atenció en cas d’emergència.

 

Ara mateix, Telefònica té pensat instal·lar unes 450 estacions base en els pròxims anys a Catalunya. Santa Pau està al lloc vuitanta. Segons Companys, no es pot esperar més i cal solucions immediates.

Cofinançament públic i privat

Des de la companyia telefònica han proposat a l’Ajuntament cofinançar la construcció de l’antena. El consistori garrotxí està estudiant aquesta opció. La inversió pública podria ajudar a la construcció de l’equipament, però es tracta d’un servei privat.

 

El cost total de l’estació base que es vol construir és al voltant dels 100.000 euros. De moment, no s’ha establert quina quantitat hauria de posar l’Ajuntament ni amb quins terminis es podria fer l’obra. Des de fa un parell d’anys, Santa Pau ja va fer un pas endavant amb la fibra òptica, ara queda pendent la telefonia mòbil.

Respon