Santa Pau reclama que la Fageda d'en Jordà es visiti amb cita prèvia

L’Ajuntament reconeix que depèn de Territori, però assegura que la idea “seria bona” tant per a veïns com per a visitants. L’alcalde del municipi també aposta per allargar la temporada de visites, una mesura que també ajudaria a l’economia local.

Foto: Pau Masó


Passejar per la Fageda d’en Jordà amb cita prèvia. Aquesta és la proposta que posa sobre la taula l’Ajuntament de Santa Pau per tal d’evitar grans aglomeracions de persones en aquest espai. Una mesura que el poble garrotxí trasllada també a la resta de parcs que són responsabilitat de la Generalitat. L’alcalde de Santa Pau és Pep Companys.

 

Companys assegura que la mesura de visitar amb cita prèvia el parc serviria per “moderar” el nombre de persones i això seria “bo per a tothom”. La freqüentació de visitants en espais naturals és una tendència que ha anat a més els darrers anys i s’espera que després de la pandèmia encara creixi més. Per això, l’alcalde reclama que les administracions es posin d’acord per impulsar “un nou model”.

 

L’alcalde de Santa Pau deixa clar que són un municipi turístic i que cal donar suport a la restauració i els hotels perquè “ho han passat molt malament” arran del tancament per la pandèmia. Companys, afegeix que una de les solucions a les aglomeracions i que ajudaria a l’economia local és allargar la temporada.

 

Arran de l’increment de casos de la segona onada, Territori ja va limitar el nombre de places als aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa a finals d’octubre. Aquesta mesura va durar només un cap de setmana, a causa del confinament municipal, però va permetre reduir el nombre de persones que s’hi desplaçaven i que en alguns moments de l’estiu, va ser especialment important.

 

Respon