Sebastià Portell a ‘Olot Entén': “Sense l’escriptura LGTBI no es pot entendre la dramatúrgia catalana”

Ho assegura l’escriptor mallorquí Sebastià Portell al programa ‘Olot Entén’ de Ràdio Olot. El també dramaturg assegura que, tot i que queda camí per recórrer, l’escriptura de gènere “no és minoritària” al país. I diu que si la literatura no té un valor social, “no és bona literatura”.

Sebastià Portell durant l’entrevista a Olot Entén (Pau Masó)


Sebastià Portell és autor de diferents obres que tracten qüestions de gènere a través de la literatura i el teatre. L’artista mallorquí diu al programa Olot Entén de Ràdio Olot que la literatura cal que tingui un “valor social”.

 

Aquests dies, Portell ha estat fent una estada a la Residència Faber d’Olot. Treballa en la seva tercera novel·la que parla de la concepció sobre l’art del fracàs que va fer el pensador transsexual i nord-americà Jack Halberstam. Portell creu que queda camí per recórrer en l’àmbit literari i de gènere, i demana als crítics literaris ser “més atrevits”.

 

Foto: Pau Masó


L’artista mallorquí assegura que l’escriptura LGTBI “no és minoritària”, sinó més aviat “minoritzada”. Destaca artistes com Josep Maria Miró, Guillem Clua o Marc Rosich, com a grans noms del panorama literari i teatral actual que inclouen les qüestions de gènere en les seves creacions.

 

Sebastià Portell, amb 27 anys, és autor de més d’una desena d’obres, entre elles, la primera antologia catalana de poesia LGTBQ. El 2018 va rebre el premi a millor creador de l’any de la revista Time Out. Es tracta d’un dels referents actuals de la literatura, la poesia i el teatre català i de gènere.

 

Escolta l’entrevista sencera

Respon