Sis dies de Festa Major a Besalú

Besalú es prepara per sis dies de festa major. A partir d’aquest dimecres i fins el proper dilluns s’han previst diverses activitats gratuïtes i per a tots els públics, sota la batuta del jovent del poble. Del cartell, destaca l’aposta decidida pel talent local amb grups i dj’s del propi municipi.

La Festa Major de Besalú comença tímidament aquest dimecres a les 7 de la tarda amb la presentació del llibre “De Besalú Grans Dones” La Guerra i una exposició fotogràfica de gran format del Besalú antic. La festa gran s’engegarà oficialment dijous a la cinc de la tarda amb la participació dels gegants i capgrossos acompanyats del bestiari de Can Ring. Durant aquests dies, hi haurà actes populars, havaneres, sardanes, espectacles infantils, visites guiades i concerts. La programació la porta el Grup de Joves per encàrrec del propi ajuntament. Són ells els que dissenyen les propostes d’aquests dies, tal i com explica una de les membres del col·lectiu, la Clàudia Batlle.

De tota la programació, la nit de divendres és la més destacada ja que surten totes les colles del poble per participar al “correvas” que tindrà lloc a la plaça dels Claustres. Sobre les actuacions musicals, Clàudia Batlle explica a Ràdio Olot que una de les singularitats de la programació d’enguany és que la majoria de propostes són de grups i joves del poble amb talent musical.

La festa major de Besalú es tancarà el proper dilluns amb una tornaboda solidària dedicada a Càritas. Comptarà amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Vila de la Jonquera al pavelló 1 d’octubre del 2017.

Respon