La socorrista júnior Núria Payola bat un rècord d'Espanya absolut

La socorrista del Santjoanenc ha començat la temporada en plena forma: amb la millor marca estatal en la prova de 100 metres combinada i amb victòria al Trofeu de Reus. Ara, ja pensa en els campionats d’Espanya i d’Europa.

Payola, a l’esquerra, amb Anaïs Dos Santos (Reus), que va fer un rècord infantil (FCSS)

A Núria Payola encara li queda un any de categoria júnior i ja ha trencat un rècord absolut de socorrisme en la prova de 100m combinada. Ha estat en el moment més inesperat de la temporada; només de començar, quan els esportistes se centren a preparar-se per arribar de la millor manera possible a les cites més importants del calendari. Aquest cap de setmana passat, Payola es va plantar al Trofeu de Reus pensant en el Campionat d’Espanya del proper febrer i en va marxar amb un rècord estatal. La primera sorpresa va ser ella mateixa, tal com destaca en declaracions a Ràdio Olot.

Vol anar més enllà

Núria Payola ha posat el llistó molt amunt amb un rècord només de començar, però el pensa intentar superar. És l’actual campiona del món júnior –ho va ser el setembre passat– i vol continuar la seva progressió.

El Campionat d’Espanya, el Campionat d’Europa… i els World Games. Classificar-se per als jocs mundials de salvament esportiu seria el somni de la garrotxina. Tal com ella recorda, arribar als World Games és complicat, perquè són de categoria absoluta, però tal com ha començat la temporada, tot és possible.

Respon