Teisa preveu que en deu anys bona part de la seva flota sigui elèctrica o híbrida

La companyia ja ha posat en marxa el primer autocar interurbà híbrid de la demarcació i mira el futur amb l’intriga del canvi de model energètic. Asseguren a Ràdio Olot que la transició total cap als vehicles elèctrics cal que sigui compartida amb l’administració i la ciutadania. Pròximament la companyia provarà l’autocar híbrid en algunes línies garrotxines. 

Imatge del nou autocar híbrid de Teisa (Teisa)


Els canvis dràstics de model energètic del transport urbà no arribaran en els pròxims dos, tres o cinc anys. TEISA preveu que no serà fins d’aquí una dècada quan els sistemes híbrids i elèctrics prenguin protagonisme a la seva flota. El seu gerent, Àlex Gilabert, diu a Ràdio Olot que es tracta d’un repte conjunt entre administracions i ciutadania.

 

La companyia del Pla de l’Estany ja ha fet el primer pas. El passat mes de novembre va posar en marxa el primer autocar interurbà híbrid de la demarcació. Actualment cobreix el trajecte entre Girona i Santa Coloma de Farners, però, Gilabert avança que la intenció és provar-lo en altres línies, també a la Garrotxa. També diu que ja dona resultats.

 

El nou autocar híbrid de TEISA preveu un estalvi aproximat de 6.000 litres de combustible a l’any i una reducció de 2’5 tones d’emissions de CO2 durant la seva vida útil.

 

 

Respon