Territori, sobre el consens per les variants: “Ningú pot anar a la seva”

El Departament de Territori surt en defensa del consens de les variants d’Olot i les Preses. En una entrevista a aquesta emissora, el director general d’Infraestructures de la Generalitat, ha assegurat que “ningú podrà anar a la seva” i que l’entesa entre ajuntaments és “millor que mai”. Xavier Flores assegura que la infraestructura no es partirà en dos i que la conselleria segueix projectant la carretera com un únic traçat. 

Foto: Pau Masó


En una setmana en què el consens per la variant ha tornat a fer estralls, pel foc creuat entre els ajuntaments d’Olot i la Vall d’en Bas, el Departament de Territori ha volgut deixar clar que la construcció de la variant de les Preses i la d’Olot serà paral·lela. El director general d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, diu que manté una comunicació constant amb tots els consistoris implicats i confia en l’entesa.

 

Flores també ha assegurat que, tot i les declaracions de l’alcalde de la Vall d’en Bas aquesta setmana, l’entesa pel traçat de les dues variants “està millor que mai”. Sobre la intenció de l’Ajuntament d’Olot de no esperar la variant de les Preses, Flores diu que “ningú pot anar a la seva” perquè les dues variants estan “interrelacionades”.

“La continuïtat existirà, que ningú ho dubti”

Flores ha explicat que l’enllaç a Codella entre les dues variants segueix el traçat marcat en els estudis de la variant de les Preses. El director general ha tancat la porta a modificar aquesta connexió, tal com vol Olot, i ha assegurat que no es partirà el traçat.

 

La connexió de les dues variants garrotxines a la boca sud del túnel de la Pinya, a l’alçada de Codella, és a hores d’ara, el punt més conflictiu del projecte. Olot ha demanat modificar la connexió que apareix als estudis actuals i tornar a la que dibuixa el projecte constructiu anterior. Territori es mostra ferm amb la connexió actual, tot i que el procés d’estudi segueix en marxa i encara queden trams per analitzar i corregir.

 

Respon