Torna el principal esdeveniment firal de la comarca: el Besalú Medieval

Aquest cap de setmana arriba una de les principals fires de la comarca: el Besalú Medieval. Calculen que més de 30.000 persones passaran per aquest municipi garrotxí al llarg del dissabte i el diumenge. Divendres es farà un any més l’entrega dels Ponts de Plata a càrrec del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

 Besalú-Medieva-Torneig-dExcalibur-04p

Una imatge del Besalú Medieval (Vadó Buch)

Besalú serà el centre de la comarca aquest cap de setmana amb la celebració d’un dels principals esdeveniments al llarg de l’any, en nombre de propostes i d’assistents. Si el temps acompanya, s’espera mantenir les xifres habituals de visitants que assistiran a aquest esdeveniment entorn a les 30.000 persones. Un rècord de visitants que podran gaudir de diferents activitats. En total, n’hi ha un centenar repartides entre dissabte i diumenge durant totes les franges horàries, com ha explicat a Ràdio Olot la primera tinenta d’alcalde, Fina Surina.

Nit Recerca 1 (5)

Entrega dels Ponts de Plata

Dissabte i diumenge són els dies dedicats al Besalú Medieval en forma de fira que comptaran també amb diferents propostes gastronòmiques als restaurants de la vila, però ja el divendres ja hi ha activitats. La primera serà una conferència sobre el Besalú del segle XIV i l’entrega dels premis Pont de Plata 2016, tots dos a la sala gòtica de la Cúria Real. Aquest acte estarà presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la seva tercera visita institucional a la comarca. Hi haurà un total de quatre distingits, dos dels quals seran a títol pòstum: Marta Serra, comerciant i regidora durant tres mandats de l’Ajuntament, i en Joan dels Claustres, propietari d’aquest espai emblemàtic. També hi haurà un Pont de Plata per Carme Anglada “la Carmeta dels pollastres” a qui se li reconeix la col·laboració durant els seus 80 anys de vida a les diferents activitats que es fan al poble i finalment un altre premi pel club BTT Desfrenats que està d’aniversari. Ja al vespre, hi haurà el Carrer dels Atrapats, un espectacle per a “persones atrevides i sense por” que es repetirà dissabte.

Esdeveniment solidari

Les entrades pel Besalú Medieval valen 3€ i donen dret a l’entrada els dos dies. Part de la recaptació tindrà, per segon any, finalitats benèfiques i es destinarà a Càritas Garrotxa.

Respon