Torna la Fira del Farro

La Vall de Bianya acollirà aquest cap de setmana la vuitena edició de la fira del Farro. Aquest ingredient, que temps enrere només servia per a fer sopes, ha tingut un redescobriment com a ingredient per a tot tipus de plats. La fira ja s’ha fet un lloc a l’agenda anual de la Garrotxa.

fira farro

La passada edició de la Fira del Farro (Ajuntament Vall de Bianya)

4.000 persones van visitar l’any passat la Fira del Farro de la Vall de Bianya. Fa uns anys aquest producte era associat a les sopes, ja que era el seu principal ús. Actualment però cada vegada són més els productes fets amb aquest ingredient, impulsats en part per aquest tipus de certamen.

En aquesta vuitena edició les conferències del dissabte aniran dirigides per veïns del poble. Esteve Ayats, oferirà ‘Del camp al forn’ i Xevi Plujà farà una conferència sobre tota l’evolució de les eines del camp de conreu, sota el títol ‘El ferro i les eines en miniatura’. Com a novetat d’enguany hi ha un canvi de format en el cartell.  L’artista bianyenc, Quim Domene, ha dissenyat un pot de sopes Campell, versionat amb la Fira del Farro, que quan l’obres tens tota la programació a dintre.

Aquest any també s’ha aposat per fer el sopar tastet per tots els restaurant de la Vall de Bianya. Concretament 17 són els establiments que oferiran un tastet de farro per tots els assistents, en el que destaca sopa de cacau i farro o be, taco de farro amb royal d’ànec a la tòfona.  El sopar-tastet, tindrà un preu de 16 euros i cal apuntar-se a l’Ajuntament per a reservar tiquets.

Respon