Torna la vigilància dels Mossos als jutjats d'Olot per la inhabilitació de Quim Torra

Els Mossos activen el nivell de màxima alerta per les possibles mobilitzacions per la inhabilitació de Torra. S’ha incrementat l’activació de les unitats de BRIMO i ARRO. A Olot ha tornat la vigilància als jutjats de la ciutat.

La vigilància al jutjat d’Olot s’havia eliminat els últims mesos (Pau Masó)


El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha signat una resolució que activa el nivell de màxima alerta del Pla Operatiu Minerva per les possibles mobilitzacions que es produeixin davant la sentència del Suprem. La resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, especifica que és “per donar la cobertura policial necessària a un increment de les mobilitzacions ciutadanes, que podrien ser en molts casos massives i esteses per Catalunya”.

En la resolució, Pere Ferrer afegeix que, “d’acord amb els antecedents”, pot ser que algunes d’aquestes accions “puguin tenir una repercussió directa en la mobilitat de les persones i, de forma directa o indirecta, en el teixit productiu de Catalunya”.

Pel que fa a l’ordre sobre les seus judicials el comissari en cap, Eduard Sallent, constata que les sentències i resolucions judicials emeses “segurament provocaran reaccions a tots nivells i alhora un fort impacte emocional”. Algunes d’aquestes reaccions, continua, es poden traduir en “actes vandàlics” contra seus judicials. Per això estableix vigilància fora d’horari d’obertura a les seus del TSJC, a la Ciutat de la Justícia, i als edificis judicials de 22 ciutats, entre elles Olot.

 

Respon