Tortellà aposta pel canvi de model energètic

La instal·lació imminent d’il·luminació LED a la urbanització de les Masies serà la primera fase d’un procés que acabarà afectant totes les faroles del poble. A principis del 2019, l’Ajuntament també té previst col·locar plaques solars a l’escola. És l’únic edifici públic que encara no en té. 


A hores d’ara, hi ha plaques solars a l’ajuntament, al centre de dia, al camp de futbol i, des d’aquest any, també a la llar d’infants. De tots els edificis que són propietat de l’Ajuntament de Tortellà, l’únic que encara no en té és l’escola i l’alcalde del municipi, Rafel Domínguez, assegura a Ràdio Olot que això canviarà a principis de l’any que ve. Recorda que era un compromís electoral.

 

Tortellà ha rebut una subvenció de 15.000 euros per instal·lar plaques solars (el cost total és d’uns 20.000). De la Diputació, també n’ha obtingut una altra de 10.000 euros per canviar la il·luminació del municipi: les làmpades de les faroles que ara són de sodi passaran a ser de LED, un sistema que destaca pel seu estalvi energètic. En les properes setmanes, les noves bombetes ja es començaran a col·locar a la urbanització de les Masies, a l’entrada del poble.

 

El canvi a il·luminació LED es farà progressivament, per fases i per zones. L’alcalde de Tortellà diu que hi ha faroles de sodi relativament noves que encara no estan amortitzades i que no hi ha pressa per tenir-les totes canviades. Calcula que en tres o quatre anys hauria d’estar fet.

 

Respon