Tret de sortida a la campanya electoral del 21 de desembre

Des d’avui fins al 19 de desembre la Garrotxa viurà un nou període electoral. Aquesta nit els partits ja han aprofitat per encartellar els pobles de la comarca i engegar 15 dies d’alt voltatge polític. Fins a 8 garrotxins s’han presentat a les llistes electorals d’uns comicis que ja s’han catalogat d’”excepcionals”.


Llorenç Planagumà, Lluís Guinó, Júlia Sala, Mireia Tresserras, Raül Massanella, Albert Bramon, Lluís Amat i Anna Barnadas. Són els 8 noms garrotxins que apareixen entre els sis grans partits catalans que es presenten a les eleccions del 21 de desembre. A part, també hi ha la regidora d’Argelaguer, Núria Roig, i Francesc Ten de Tortellà, tots dos amb àmplies trajectòries a la comarca. Alguns de tots ells hi consten com a independents i altres en esgraons que difícilment els permetran entrar al Parlament de Catalunya. El garrotxí que té més possibilitats d’accedir a la cambra catalana és el geòleg Llorenç Planagumà, qui encapçala la llista de Catalunya en Comú a Girona. Planagumà, que es presenta com a independent, ha assegurat als micròfons de Râdio Olot que es tracta d’una “responsabilitat important”, però que afronta amb “esperança i ganes”.

 

Qui ja ha estat al Parlament i podria tornar-hi a accedir el proper 21 de desembre és Lluís Guinó. L’alcalde de Besalú i fins ara vicepresident de la mesa, es presenta com a número cinc de la candidatura de Junts per Catalunya a Girona. A causa de les últimes citacions judicials, Guinó ha rebutjat fer declaracions, però Gemma Geis, cap de llista a la demarcació, assegura a Ràdio Olot que l’alcalde de Besalú “aporta experiència”.

 

En la llista d’Esquerra a Girona hi trobem dos garrotxins: l’alcalde de la Vall  d’en Bas, Lluís Amat, al número 8; i la portaveu del partit a Olot, Anna Barnadas, al número 13. Amat, com a candidat independent, assegura que es presenta per “compromís amb el país”.

 

On també hi ha dues personalitats garrotxines és a la llista de la CUP. La portaveu del grup municipal olotí, Mireia Tresserras, i Raül Massanella, també membre de la CUP Olot, s’han presentat com a candidats, tot i que ho han fet amb un paper simbòlic en posicions allunyades del capdavant. Així ho explica Tresserras a Ràdio Olot:

 

En el bloc unionista, trobem representació garrotxina al PSC i al PP. Per part dels socialistes, el secretari general del partit a la Garrotxa, Albert Bramon va a les eleccions com a número 9 a Girona.

 

Pel que fa al Partit Popular, la formació compta amb la presència de Júlia Sala, exregidora del PP a l’Ajuntament d’Olot. Sala valora a Ràdio Olot la confiança que se li ha demostrat des de la formació:

 

Alguns dels 8 garrotxins viuran per primera vegada l’experiència de formar part de les llistes electorals d’unes eleccions. Fins al 21 de desembre no sabrem quins d’aquests 8 formaran part del nou Parlament de Catalunya.

Respon