Trobat un altre portador de la diftèria a Olot, el primer adult

Detectat un nou portador del bacteri de la diftèria a Olot. És el primer adult i Salut creu que és ja l’últim del cas. La conselleria també demanarà als pares de nens no vacunats que firmin un document per eximir de responsabilitats als organitzadors d’activitats d’estiu.

 Roda de premsa Hospital d'Olot 2 (Jordi Altesa)

El conseller de Salut, Boi Ruiz (Jordi Altesa) 

Aquest nou portador és un adult de l’entorn més proper dels 8 nens que dilluns es va saber que també tenien el bacteri. Totes aquestes persones estan vacunades i estan rebent tractament amb antibiòtic per eliminar-lo. El conseller de Salut, Boi Ruiz, assegura que la possibilitat d’un altre cas cada cop és menor.

La conselleria preveu que dijous de la setmana que ve s’acabi la reclusió a casa dels nens. Ruiz també ha anunciat que demanaran a tot Catalunya un document als pares no vacunats que participin en activitats d’estiu que eximeixi  de responsabilitat als organitzadors davant de cap contagi.

Ruiz també ha explicat que a Olot només hi ha un 1,5% de nens no vacunats, al que equival a 47 nens dels més de 3.000 que hi ha a la Garrotxa. D’aquest cas de la diftèria, ha explicat que no esperen nous casos perquè requereix una convivència perllongada.

Aquests 9 persones que són portadores estan rebent tractament per eliminar la diftèria i se’ls han de fer dues proves: una aquest dissabte i l’altra el proper dimarts. Si donen negatiu les dues s’aixecarà la reclusió a casa. Això es preveu que passi el proper dijous. Pel què fa l’estat del menor, el conseller ha detallat que segueix estable dins la gravetat i que no hi ha evolució en la seva situació.

Respon