Turisme Garrotxa ja treballa per posar en valor la bona qualitat del cel nocturn de la comarca

És un dels que té menys contaminació lumínica de Catalunya i així ho ha certificat el Departament de Territori en les últimes anàlisis que s’han fet. La zona de l’Alta Garrotxa té punts bons i molt bons per al medi nocturn. S’espera que aquest any Turisme Garrotxa es reuneixi amb diferents actors per explotar aquest nou atractiu de la comarca. 

La Garrotxa és un dels territoris de Catalunya amb més bona qualitat del medi nocturn


El Departament de Territori ha acabat de confirmar els indicis que va anunciar fa mesos. Les últimes proves que ha fet indiquen que l’Alta Garrotxa té zones de molt bona qualitat del medi nocturn. Això significa que en aquests espais hi ha molt poca contaminació lumínica. Aquest fet pot ser un atractiu més de la comarca a donar a conèixer. I en aquesta línia ja treballa Turisme Garrotxa. El seu president és Eduard Llorà.

 

Entre els actors que vol reunir Turisme Garrotxa hi ha el sector de l’astronomia. La bona qualitat que té el cel nocturn de la comarca, podria convertir-la en un bon punt per observar les estrelles. Llorà diu també que el primer pas per posar en valor aquest patrimoni natural es vol fer aquest mateix any.

 

Segons els informes del Departament de Territori, la zona de Beget, Oix, i la Vall del Bac serien els espais amb més bona qualitat del medi nocturn. Aquí els valors són molt bons i és on hi ha menys contaminació lumínica de la comarca. Unes dades que canvien molt a mesura que ens apropem a poblacions com Olot o Camprodon.

Respon