Un clàssic del teatre català arriba a Olot

‘La Rambla de les Floristes’, de Josep Maria de Segarra, és un dels plats forts de la programació cultural d’aquest semestre a la ciutat. L’obra es representarà divendres al Teatre Principal d’Olot. Es va estrenar el 1935 i guarda referències dels successos que han marcat la història del país.

‘La Rambla de les Floristes’ és un dels plats forts de la programació cultural d’aquest semestre. (Olot Cultura)

Teatre cultural i popular escrit en vers. És el que proposa el Teatre Nacional de Catalunya amb un dels textos més prolífics de Josep Maria de Segarra. Ambientada en el mític passeig de Barcelona durant la segona meitat del segle XIX, es tracta d’una de les grans obres del teatre català. Tot i ser escrita fa uns 85 anys, també té referències amb l’actualitat. Ho explica el director de l’obra, en Jordi Prat, en declaracions a Ràdio Olot

 

L’obra es representarà aquest divendres al Teatre Principal d’Olot amb les entrades esgotades. Després d’estrenar-se al Teatre Nacional de Catalunya el passat octubre i de girar per tot el territori, Prat reconeix que “és un orgull” veure la bona recepció que té la proposta. A més, també fa aquesta reflexió.

 

‘La Rambla de les Floristes’ explica la història de l’Antònia i la seva relació amb els diferents clients de la floristeria que té a Barcelona. A través dels seus ulls s’explica la realitat barcelonina de l’època. L’obra permet recordar una Rambla que, avui dia, té una altra aparença, però que segueix sent el punt de trobada de personatges, històries i vivències que formen la nostra realitat.

Respon