Un informe del RACC veu opcions de millora al Vial Sant Jordi d'Olot

Un informe del RACC situa l’Avinguda Sant Jordi d’Olot com una de les millors travesseres urbanes analitzades de Catalunya. Tot i això, hi ha actuacions de millora de baix cost que la farien millor especialment per a ciclistes i vianants.

vialsantjordi (2)

El Vial Sant Jordi (Jordi Altesa) 

La gran solució del Vial Sant Jordi passa per fer la variant d’Olot però aquest projecte sembla a hores d’ara inviable per l’alt cost que té. Un estudi del RACC que ha analitzat 13 travesseres urbanes de Catalunya ha situat aquest traçat garrotxí com el segon millor del país, amb un total de 60 punts sobre 100. El tècnic de la Fundació RACC, Marc Frígols, ha explicat els aspectes a millorar. En el cas de la mobilitat ha posat com a exemple el carril bici que hi ha a la carretera de les Tries i que no té alternatives a seguir.

Entre les accions de millora hi ha també la millora de l’enllumenat ja que en aquest cas el Vial Sant Jordi no arriba ni a l’aprovat, amb un 30%. Frígols ha explicat a Ràdio Olot que l’informe inclou propostes senzilles combinades amb d’altres de més cares i complexes.

Segons aquest estudi la millor travessera urbana de Catalunya és la d’Altafaulla que ha aconseguit 78 punts en l’auditoria del RACC. La pitjor és la de l’Aldea que n’ha obtingut 35. S’hi avaluen 4 aspectes bàsics: la mobilitat, la seguretat viària, l’adequació urbana i l’intensitat de trànsit de vehicles pesants.

One Response to “Un informe del RACC veu opcions de millora al Vial Sant Jordi d’Olot”

  1. S.Freixa

    No sé si pensarien el mateix si veiessin com està el paviment aquestes últimes setmanes…. espero que hi facin alguna cosa aviat, que ja ha provocat algun accident…

    Respon

Respon